Acht dingen die je moet kunnen zeggen over jezelf - Van jezelf houden

Acht dingen die je moet kunnen zeggen over jezelf

Acht dingen die je over jezelf zou moeten kunnen zeggenAls ik een training geef en ik vraag aan de deelnemers wat zou je graag willen veranderen aan jezelf? Dan wordt er heel druk geschreven. Vraag ik wat vind je goed/mooi aan jezelf? Dan blijft het lange tijd stil en komt er van schrijven niet zoveel, hooguit een paar puntjes.

Dat is toch eigenlijk triest dat we niet verder komen dan een paar punten. Hierbij zie je maar weer dat je geprogrammeerd bent op wat er niet goed is in plaats van wat er wel goed is.

Onderstaande punten zou je moeten kunnen zeggen over jezelf en anders kan je zien dat je nog aan iets positiefs kunt werken.

Ik ben trots op mezelf

Het is een kunst dingen te doen en/of te ontwikkelen waar je zelf trots op bent. Ik ben het bijvoorbeeld op deze website. Er zijn nog wat kleine dingen maar ik heb het toch maar zelf gedaan. Daar ben ik vandaag trots op.

Vergeet daarbij niet dat je perfectionisme verlamt, leg de lat niet hoog. Je bent waarschijnlijk veel kritischer op jezelf dan op de mensen om je heen. Indien jij erg kritisch bent op je zelf dan bouw je niet erg aan je zelfvertrouwen. Wees minder kritisch. Durf trots op jezelf te zijn.

Hoe lekkerder je in je vel komt te zitten of zit des te meer dingen je kunt doen om trots op te zijn.

Je kan het. 

Wees blij en dankbaar

Tip nummer één voor het bouwen aan een gelukkiger leven is wel dankbaar zijn. Vind je het moeilijk om dankbaar te zijn? Tel ‘s avonds voordat je naar bed gaat je zegeningen. Waar je je op richt, dat groeit.

Dank voor het lekkere bed, een dak boven je hoofd, dat je je tanden kan poetsen in een warme badkamer en dank je voor de zuurstof om adem te halen. Het lijken kleine dingen maar kunnen heel groot zijn. Wat als je niet meer goed zou kunnen ademhalen? Dat besef je pas dat wat heel gewoon lijkt, niet zo gewoon meer is. Dit besef je helemaal na het lezen van het boek Ademloos van Kim Moelands.

Ik ga steeds meer van mezelf houden.

“Wees altijd de beste versie van jezelf in plaats van een tweederangs versie van iemand anders” 

Ben je niet echt jezelf, wie ben je dan? Leef je dan wel echt? Of ben je aan het overleven?

Proberen iemand anders te zijn is zonde van je tijd, energie en verspilling van de persoon die je nu bent. Iedereen is uniek. Omarm jezelf. Investeer in jezelf, zorg voor je jezelf, je lichaam en bouw aan positiviteit

Ik heb de persoon (personen) vergeven die me ooit pijn hebben gedaan.

Ik denk dat we allemaal wel eens gekwetst zijn door anderen mensen. Gekwetst, slecht behandeld een gebroken hart. Als je het hebt pijn gemaakt dan heb je pijn maar vaak laten we de pijn onnodig lang aanwezig zijn. In feite herbeleven we de pijn steeds weer opnieuw.

Wrok koesteren en hebben is een verspillen aan het NU en aan het houden van jezelf. Je mist de schoonheid van wat er nu is. Vergeven en je zal je vrij voelen.

Ik ben zelf verantwoordelijk

Neem honderd procent verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Wees niet degene die blijft hangen in een slachtoffer rol. Hier wordt je niet aantrekkelijker of mooier van. Jij bent de kapitein van je eigen schip en nee, het zal niet altijd gemakkelijk zijn. Ieder schip krijgt te maken met slecht weer, stormen, obstakels en slecht zicht.

Ik weet hoe onvoorwaardelijke liefde voelt

Liefde is mooi en onvoorspelbaar. Is niet alles liefde?

Het begint met de liefde voor onszelf want zonder eigenliefde kunnen we niet echt weten wat liefde is. Als jij van jezelf houdt dan kan je delen met iedereen en alles om je heen. Het gaat niet om perfectie want niemand is perfect maar leer om een onvolmaakt persoon perfect te zien.

Ik maak de tijd waardevol

De tijd die mij gegeven is, is waardevol. Ik richt me op de dingen die voor mij belangrijk zijn en waar ik gelukkig van wordt. Kan jij dit zeggen? Maak tijd voor wat er toe doet vandaag. Vind je passie! Geniet van het leven.

Ik heb geen spijt

Spijt is verspilde energie. Je kan beter spijt hebben van de dingen die je gedaan hebt dan de dingen die je niet gedaan hebt en dan nog heb je er altijd van geleerd.

Hou van jezelf! Volg je hart en doe wat je gelukkig maakt. Wees positief en lach en maak de mensen om je heen gelukkig.

Geniet van de dingen die je hebt en vooral geniet van jezelf.

 

About the Author Marian

Over Marian Palsgraaf. Enthousiast, geleerd positief te zijn, gedreven, drop verslaafd, moeder, eigenaar justbeyou.nl, blogger, prosecco. Favoriete uitspraak: "De wind kan je niet veranderen maar de zeilen zet jezelf".

Leave a Comment:

6 comments
Malou says 13 februari 2013

Leuke website, wat een werk he?

Reply
  Marian says 13 februari 2013

  Hoi Maloe,

  Dank je wel voor je compliment, altijd leuk om te horen!

  Het is inderdaad heel veel werk geweest en nog wel een beetje maar ontzettend leuk om te doen!

  Reply
Dave van Heeswijk says 13 februari 2013

Marian,

Goeie Leuke Website en heb ik wel een tip…
De pages 4 only VIP leden missen 1 cruciaal ding – een link
waar men zich kan aanmelden als VIP lid en/of eerst een
Optin-page?!
..iig…So Far So Good!

Reply
  Marian says 14 februari 2013

  Dank je wel Dave, ik had wat zitten ‘rommelen’ waardoor die pagina ineens niet meer zichtbaar was.

  Door je oplettendheid heb ik dat meteen weer veranderd! Thanx voor je bericht.

  Reply
Mark Verhees says 14 februari 2013

Beste Marian,

Van harte gefeliciteerd met deze website. Ziet er al erg goed uit. Gaaf. Weer een toppertje van jou afkomstig.

Vrolijke groet,
Mark Verhees

Reply
trading apps says 6 maart 2018

Thanks for sharing your thoughts on cryptocurrency values.
Regards

Reply
Add Your Reply